FurryChamp Kattförsäkring

FurryChamp Kattförsäkring

FurryChamp är en nytänkande försäkringsmäklare som specialiserat sig på djurförsäkringar. Sedan tidigt 2023 har de erbjudit skräddarsydda försäkringslösningar för både hundar och katter.

Till FurryChamp Kattförsäkring →

Om FurryChamp

FurryChamp är specialiserade på just djurförsäkringar, och vill kunna erbjuda det bästa skyddet på marknaden i form av enkla och transparenta försäkringar med automatiserade skadeanmälningar och utbetalningar. Du får också en skräddarsydd försäkring som är anpassad efter din katt, vilket inkluderar hälsorekommendationer för att förebygga sjukdomar och olyckor.

Teckna en kattförsäkring från FurryChamp

Kattförsäkringen som FurryChamp erbjuder ger dig en bred täckning, och du slipper välja mellan flera olika försäkringsnivåer – allt för att göra det så enkelt som möjligt. Försäkringen inkluderar både akutvård, dolda fel, tandvård, rådgivning, rehabilitering, avancerad diagnostik, beteendebehandlingar, cancerbehandling och mediciner. Det du själv kan justera är den självrisk som avgör hur stor andel av kostnaderna du betalar ur egen ficka vid en skada.

Samma breda täckning för alla katter

Många försäkringsbolag erbjuder olika skyddsnivåer i sina djurförsäkringar, men FurryChamp fungerar lite annorlunda. Alla katter har nämligen samma skydd mot skador, sjukdomar och olyckor med FurryChamps kattförsäkring. Därmed behöver du inte oroa dig för att försäkringen inte ska gälla om din katt råkar ut för något problem med hälsan. Du kan även teckna en kattförsäkring även om din katt har haft tidigare besvär, och friskare kattraser erbjuds extra attraktiva priser.

Hantera din försäkring direkt på hemsidan

Via ditt konto hos FurryChamp kan du hantera allt som gäller din katts försäkring. Du kan till exempel anmäla skador, se vad som sker i dina försäkringsärenden, kontakta kundservice eller boka in ett videosamtal med FirstVet.

Veterinärhjälp online dygnet runt

Med en kattförsäkring från FurryChamp får du tillgång till den smidiga tjänsten från FirstVet som ger dig möjlighet att kontakta en veterinär dygnet runt via videosamtal. Då kan du få tips och råd helt gratis om din katt drabbas av sjukdom eller olycksfall. Vid behov kan FirstVets veterinärer också remittera din katt vidare till en djurklinik för ytterligare vård.

Ovanligt lång självriskperiod

Självriskperiod är den period som avgör hur ofta du behöver betala den fasta självrisken. FurryChamp har en ovanligt lång självriskperiod på hela 365 dagar, och därmed behöver du endast betala det fasta självriskbelopp du har valt en gång per år. Efter detta kan din katt besöka veterinären under ett helt år samtidigt som du endast betalar den rörliga självrisken på 15% eller 25% av veterinärkostnaden per gång.

Ersättning för djurpensionat och hundpassning

FurryChamps kattförsäkring är en av få som ger dig ersättning för passning och vistelse på djurpensionat om du, eller den som passar din katt, skulle bli sjuka eller råka ut för en olycka. Då kan du lämna katten till ett djurpensionat medan du tillfrisknar och få ersättning för kostnaderna.

Vanliga frågor om FurryChamp kattförsäkring

Du kan alltid kontakta FurryChamp via livechatt under vardagar mellan 09.00 och 12.00. Övriga tider går det även att skicka ett mejl så får du svar så fort kundsupporten öppnar igen.

Du kan välja en fast självrisk på antingen 1 500 kr eller 3 000 kr, samt en rörlig självrisk på 15% eller 25%.

Åldersgränsen för att kunna försäkra en katt hos FurryChamp ligger på maximalt 9 år. Det är en av de högsta på marknaden. Om din katt redan har en försäkring hos FurryChamp fortsätter den självklart även efter 9 års ålder.

Ja, även katter som tidigare haft skador eller sjukdomar kan försäkras. Du behöver bara informera FurryChamp om kattens tidigare hälsoproblem så inkluderas de i försäkringen.

Till FurryChamp Kattförsäkring →
Bilder från webbplats
FurryChamp Kattförsäkring hemsida
Fördelar
  • Samma breda skydd i alla planer
  • Obegränsade samtal till veterinär
  • Snabb ersättning
Allmänt
Möjlig teckna:från 4 veckor
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:60 000 kr / år
Ersättningsminskning:Nej
Karenstid:14 dagar dagar
Självrisker
Lägsta:1500 kr + 15%
Högsta:3000 kr + 25%
Period:365 dagar dagar
Livförsäkring
Information om FurryChamp Kattförsäkring
Företag:Furrychamp AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559330-9924
Hemsida:Besök
Institutnr. hos FI:65110
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2022-03-01
Försäkringsgivare:WAKAM, S.A
Hämtat från: Finansinspektionen.se (65110)