ICA Kattförsäkring

ICA Kattförsäkring

ICA Försäkring är en av de största försäkringsbolagen i Sverige. Deras djurförsäkring är topprankad bland dess försäkringstagare.

Till ICA Kattförsäkring →

Om ICA Försäkring

ICA Banken äger ICA Försäkring som bland annat erbjuder kattförsäkringar med generösa villkor. I ICAs egna undersökningar ger 80% av de kunder som haft en skada högsta betyg till kattförsäkringen, och ICA Försäkring är även topprankade i oberoende jämförelser. Det beror delvis på att du som tecknar en försäkring via ICA får tillgång till både samlingsbonus och stammispoäng, men också på de jämförelsevis låga priser som ICA kan erbjuda på sina försäkringar.

Teckna en kattförsäkring från ICA

Du som funderar på att teckna en kattförsäkring från ICA behöver inte göra några val mellan olika nivåer av skydd. I försäkringen ingår i stället det mesta, såsom veterinärvård, dolda fel, kejsarsnitt, behandling av TR (FORL), bettkorrigering, behandling av vissa ledsjukdomar, receptbelagd medicin, plastikoperationer, magnetresonans- och datortomografiundersökningar samt ersättning för avlivning och kremering. Du kan också välja till en separat livförsäkring samt justera veterinärvårdsbeloppet och självrisken utifrån dina egna behov och önskemål.

Lägg till en livförsäkring

ICA Försäkringar erbjuder en livförsäkring för mellan 1 000 – 15 000 kr som tillägg till den vanliga kattförsäkringen.  Genom att teckna den kan du få ersättning om din katt avlider eller behöver avlivas. Livförsäkringen gäller utan självrisk och kan tecknas av dig vars katt är ID-märkt. Livförsäkringsbeloppet sänks med 20% per år efter att din katt har fyllt 8 år, men går inte under 1 000 kr. Försäkringen upphör efter det att din katt är 13 år fyllda.

Digitala veterinärbesök utan kostnad

Med en kattförsäkring från ICA kan du när som helst boka in ett gratis digitalt veterinärbesök via videosamtal hos FirstVet för att diskutera din katts hälsa med en veterinär. Därmed slipper du ta katten till djurkliniken direkt om den skadas eller blir sjuk. Skulle katten ändå behöva veterinärvård på plats så kan FirstVet skriva en remiss till närmsta veterinär. Du har möjlighet att kontakta FirstVet alla dagar i veckan mellan 06.00 och 02.00.

Bonuspoäng och samlingsbonus på dina försäkringar

ICA har valt att även inkludera försäkringarna i sitt populära bonusprogram, vilket innebär att du kan samla bonuspoäng när du betalar premien på din kattförsäkring. Sedan kan du använda poängen precis som vanligt när du handlar på ICA. Om du har mer än tre försäkringar via ICA får du dessutom upp till 500 kronor i extra bonus per år som en samlingsbonus.

Gratis stödsamtal för alla försäkringskunder

Oavsett vilken av ICAs försäkringar du tecknar så ingår tre coachande stödsamtal i appen BlueCall. Det är en tjänst som hjälper till att förebygga psykisk ohälsa, och vid samtalen som sker via telefon eller chatt kan du alltid vara helt anonym. Genom att kontakta BlueCall matchas du ihop med en terapeut som har erfarenhet inom det område du vill prata om, och du får alltid en tid inom 24 timmar.

Höga betyg till ICAs försäkringar

I egna undersökningar utförda av ICA Försäkring får deras kattförsäkring betyget 9 eller 10 på en tiogradig skala av hela 8 av 10 kunder vars katt har haft en skada under försäkringsperioden. Många av ICAs försäkringar har också fått utmärkta betyg i oberoende jämförelser, däribland på Konsumenternas.se som är en oberoende webbplats med konsumentinformation om bland annat försäkringar.

Vanliga frågor om ICA kattförsäkring

Försäkringens kostnad avgörs bland annat av skadestatistiken för din kattras, din katts kön och ålder. Om du har kastrerat din hankatt får du också rabatt på försäkringspremien.

När du tecknar en kattförsäkring hos ICA har du en självriskperiod på 130 dagar. Det är alltså så ofta som du behöver betala försäkringens fasta självrisk.   

ICAs kattförsäkring har en fast självrisk på antingen 2 000 kronor eller 3 000 kronor, samt en rörlig självrisk på 15 % eller 25 % vid varje skadetillfälle.

Ja, ICA Försäkring försäkrar även äldre katter, men det krävs ett veterinärintyg från det att katten är sju år gammal om den inte redan är försäkrad.

Till ICA Kattförsäkring →
Bilder från webbplats
ICA Kattförsäkring hemsida
Fördelar
  • ICA-bonus på försäkringspremien
  • Fast pris i 5 år
  • Bra utbud och villkor
Allmänt
Möjlig teckna:6 veckor - ingen övre gräns
Rabatter:Bonus på ICA
Dolda fel:Dolda fel täcks av försäkringen
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:150 000 kr
Ersättningsminskning:Nej
Karenstid:0 dagar dagar
Medicin:Ja, ingår
Självrisker
Lägsta:1 500 kr + 15%
Högsta:3 000 kr + 25%
Period:130 dagar dagar
Livförsäkring
Upphör:13 år år
Sänkning:20 % per år från 8 år
Kan tecknas:6 veckor till 8 år
Information om ICA Kattförsäkring
Företag:ICA Försäkring AB
Kategori:Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr:556966-2975
Telefon:08-561 500 00
Institutnr. hos FI:22161
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2015-01-20
Försäkringsgivare:ICA Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (22161)