Hedvig Kattförsäkring

Hedvig Kattförsäkring

Hedvig har en av de populäraste kattförsäkringarna i Sverige som är konkurrenskraftigt prissatta samt goda i sin täckning.

Till Hedvig Kattförsäkring →

Om Hedvig

Hedvig är ett svenskt försäkringsbolag som har funnits i branschen sedan 2018. De började som en startup med tanken att utmana de traditionella försäkringsbolagen. Hedvig vill erbjuda enkla villkor, bra priser och ett brett skydd där din katt även får en kostnadsfri hälsokontroll per år. Du kan också teckna andra försäkringar hos Hedvig såsom olycksfallsförsäkring, bilförsäkring, hemförsäkring och hundförsäkring.

Teckna en kattförsäkring från Hedvig

Om du har tänkt teckna en kattförsäkring från Hedvig kan du välja mellan tre olika alternativ med varierande täckning: Basic, Standard och Premium. Basic är den billigaste försäkringen som inkluderar veterinärvård, dolda fel, förlossning och kastrering/sterilisering. I premien ingår också gratis samtal till veterinär och en kostnadsfri hälsokontroll av din katt per år. Är du beredd att betala en högre försäkringspremie kan du även få tillgång till ersättning vid rehabilitering, tandvård, sorgebearbetning, strålning och kemoterapi samt behov av specialkost.

Marknadens högsta täckning

Du som väljer alternativet Premium får den högsta täckningen på marknaden som bara Hedvig och en handfull andra svenska försäkringsbolag erbjuder. Det innebär att du kan få ersättning på upp till 160 000 kronor per försäkringsår för veterinärvård. Beloppet gäller oberoende av antalet skador som din katt drabbas av under året.

Veterinärbesök direkt i mobilen

Hedvig ger dig möjligheten att samtala med en veterinär kring din katts hälsoproblem helt utan kostnad. Det sker genom att du själv bokar in ett videosamtal via FirstVet, och sedan ringer en veterinär upp dig på önskad tid. Då slipper du ta med katten till veterinärkliniken innan du vet om det verkligen är nödvändigt. FirstVets auktoriserade veterinärer kan även remittera din katt till en djurklinik vid behov, och då sparar du dessutom 1 000 kronor i självrisk.

Gratis hälsokontroll varje år

En av de största fördelarna med att välja Hedvigs kattförsäkring är den årliga hälsokontrollen som genomförs via videosamtal helt utan kostnad. Din katts hälsotillstånd kontrolleras, och du får även tips på hur du kan förebygga eventuella sjukdomar och olyckor. Har du tecknat den mest omfattande försäkringen Premium så ingår även beteenderådgivning med en djurpsykolog så att du kan komma till rätta med eventuella problem med din katts beteende.

Vård av katt mot ersättning

Om du behöver vara hemma från arbetet för att vårda din sjuka eller skadade katt kan du även få ersättning för detta om du har tecknat Premium-försäkringen. Du kan få upp till 2 000 kronor i ersättning utan självrisk om du behöver besöka veterinären under arbetstid eller ta ledigt för att stanna hemma med din katt under en kortare period.

Ladda ned den användbara appen

I den app som Hedvig har tagit fram kan du sköta alla dina försäkringsärenden, oavsett var du befinner dig. Du kan till exempel anmäla en skada, ta kontakt med kundtjänst eller boka ett kostnadsfritt samtal med veterinär via FirstVet.

Vanliga frågor om Hedvig kattförsäkring

Du kan välja mellan en fast självrisk på 0 kr, 2 500 kr eller 3 000 kr. Den rörliga självrisken ligger sedan mellan 15-25% av vårdkostnaden.

Ja, försäkringen gäller i EU-länderna, Norge, Schweiz och Storbritannien när du är borta i maximalt ett år. Utomlands kan du få ersättning för vård med upp till 5 000 kr per försäkringsår om du har grundförsäkringen Basic.

Nej, när du tecknar en kattförsäkring hos Hedvig kan du avsluta försäkringen när du vill utan bindningstid.

Om du tecknar försäkringen Premium ingår en livförsäkring på upp till 20 000 kr om din katt skulle försvinna eller avlida på grund av sjukdom eller skada.

Till Hedvig Kattförsäkring →
Bilder från webbplats
Hedvig Kattförsäkring hemsida
Fördelar
  • Marknadens högsta täckning
  • Obegränsade samtal till veterinär
  • Ingen bindningstid
Allmänt
Möjlig teckna:12 veckor - ingen övre gräns
Dolda fel:Ja
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:160 000 kr
Ersättningsminskning:Nej
Karenstid:180 dagar dagar
Medicin:Ja
Självrisker
Lägsta:0 kr + 15%
Högsta:3 500 kr + 25%
Period:365 dagar dagar
Livförsäkring
Sänkning:Ingen sänkning
Kan tecknas:Från 12 veckor
Information om Hedvig Kattförsäkring
Företag:Hedvig Försäkring AB
Kategori:Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr:559245-5223
Institutnr. hos FI:61340
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2021-03-11
Försäkringsgivare:Hedvig Försäkring AB, Eir Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (61340)