Lassie Kattförsäkring

Lassie Kattförsäkring

Lassie är ett försäkringsbolag specialiserat på djurförsäkringar med mycket bra täckning och villkor.

Till Lassie Kattförsäkring →

Om Lassie

Lassie är ett försäkringsbolag som enbart erbjuder djurförsäkringar. De startade 2021 som en startup som snabbt fick in kapital från flera olika investerare och entreprenörer med erfarenhet från bland annat Avanza, Preglife, Kry och EQT. Försäkringarna från Lassie ligger i topp på flera jämförelsesidor. Det beror bland annat på deras poängsystem som hjälper dig att få rabatt på försäkringspremien samtidigt som du kan förebygga olyckor och sjukdomar.

Teckna en kattförsäkring från Lassie

Lassies kattförsäkring är indelad i tre olika nivåer så att du kan välja den täckning och kostnad du känner dig mest bekväm med. På grundnivån Mini ingår veterinärvård, dolda fel, kostnadsfria veterinärvårdssamtal och tandvård. Du kan även välja en mer omfattande kattförsäkring för att också få ersättning för avancerad diagnostik, mediciner, rehabilitering, kejsarsnitt och specialfoder.

Ovanligt högt veterinärvårdsskydd

Lassie har valt att erbjuda det högsta veterinärvårdsskyddet på marknaden till de som väljer den mest omfattande kattförsäkringen. Med försäkringen Stor kan du få ersättning på upp till 160 000 kronor per försäkringsår för veterinärvård vid olyckor och sjukdomar, och samma belopp gäller under hela din katts liv.

Tjäna poäng och sänk din försäkringspremie

En av anledningarna till att Lassie blivit ett så populärt alternativ bland kattägare är att man själv kan påverka priset på försäkringen. Det gör du genom att ladda ned appen och vara aktiv, svara på frågor och läsa artiklar om hur du bäst tar hand om din katt. Du kan också bjuda in vänner, och om de också tecknar en försäkring får du ytterligare rabatt. Som mest är det möjligt att få 250 kronor i rabatt per år på din kattförsäkring.

Påverka priset på din försäkring

Kattförsäkringen som Lassie har tagit fram är flexibel eftersom du själv väljer försäkringsnivå. De olika paketen Mini, Mellan och Stor innehåller varierande täckning vid skador, olyckor och sjukdomar. Du kan också justera självrisken. Ju högre självrisk du kan tänka dig att betala, desto lägre blir den årliga försäkringspremien.

Gratis rådgivning via FirstVet

Om din katt har blivit sjuk och du behöver tips och råd från en veterinär behöver du inte åka till djurkliniken direkt. I stället kan du kontakta FirstVet helt kostnadsfritt när din katt är försäkrad via Lassie. Du bokar bara in ett videosamtal på en tid som passar dig, och om din katt sedan behöver träffa en veterinär kan du få en remiss direkt. Allting kring din försäkring kan skötas smidigt via telefonen. I Lassies app kan du nämligen också göra en skadeanmälan, kontakta kundservice och se försäkringsvillkoren.

Vanliga frågor om Lassie kattförsäkring

Ja, försäkringspremien påverkas delvis av kattens ålder, eftersom ökad ålder innebär en högre risk för skador. Det innebär att du som har en äldre katt betalar något mer i försäkringspremie per år.

Lassie erbjuder en lång självriskperiod på hela 365 dagar. Därför betalar du bara den fasta självrisken en gång per år, oavsett hur många gånger din katt behöver besöka veterinären.

Ja, Lassies kattförsäkring gäller i hela Norden, samt i länder inom EES och Storbritannien under vistelser som är kortare än ett år.   

Ja, kattförsäkringen från Lassie kan ge dig ersättning om din katt drabbas av tandsjukdomen TR (FORL). Det gäller oavsett vilken försäkringsnivå du väljer, men bara om din katt har varit försäkrad hos Lassie i minst 12 månader.

Till Lassie Kattförsäkring →
Bilder från webbplats
Lassie Kattförsäkring hemsida
Fördelar
  • 4.7 av 5 ★ hos TrustPilot
  • Högsta veterinärvårdsersättningen
  • Få bonuspoäng och sänk priset
Allmänt
Möjlig teckna:6 veckor – ingen övre gräns
Rabatter:Max 250 kronor i rabatt per år
Dolda fel:Ja
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:150 000 kr
Ersättningsminskning:Nej
Karenstid:14 dagar dagar
Medicin:Ja
Självrisker
Lägsta:1 500 kr + 15%
Högsta:3 500 kr + 25%
Period:365 dagar dagar
Livförsäkring
Upphör:13 år år
Sänkning:Nej
Kan tecknas:6 veckor till 6 år
Information om Lassie Kattförsäkring
Företag:Lassie AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559268-8310
Telefon:0739 17 09 40
Institutnr. hos FI:58940
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2021-02-22
Försäkringsgivare:Dina Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (58940)