Svedea Kattförsäkring

Svedea Kattförsäkring

Svedea, känt för sin höga kundtillfredsställelse och starka placeringar i diverse undersökningar, specialiserar sig även på kattförsäkringar. Utöver detta erbjuder de försäkringsskydd för olika typer av fordon som vattenskotrar, motorcyklar, båtar och drönare.

Till Svedea Kattförsäkring →

Om Svedea

Svedea har försäkrat över 400 000 kunder, och erbjuder förutom djurförsäkringar även företagsförsäkringar och fordonsförsäkringar. Svedea hanterar 95% av alla skador inom ett dygn, erbjuder fullt skydd utan fasta paket och en utmärkt kundservice. Tack vare detta har flera av Svedeas försäkringar Sveriges nöjdaste kunder.

Teckna en kattförsäkring från Svedea

Svedeas kattförsäkring inkluderar bland annat veterinärvård, dolda fel, medicinkostnader, tandvård, kejsarsnitt, ledsjukdomar, plastikoperationer, TR (FORL) samt digitala veterinärvårdsbesök. Du kan även lägga till en rehabiliteringsförsäkring, livförsäkring eller avelsförsäkring. Dessutom kan du själv välja ersättningsnivå och självrisk när du tecknar försäkringen.

Ovanligt snabb hantering av skador

Enligt Svedea hanterar de hela 95% av alla anmälda skador inom ett dygn, vilket är en stor fördel för dig som vill få tillgång till ersättning så snabbt som möjligt. Du kan enkelt anmäla en skada direkt på Svedeas hemsida genom att logga in med ditt BankID. Där kan du även se aktuella fakturor, ditt försäkringsbrev och villkor samt se din huvudförfallodag för försäkringen.

Gratis digitala veterinärvårdsbesök

Du som har en kattförsäkring hos Svedea kan när som helst boka in ett digitalt veterinärbesök via tjänsten FirstVet. Det är helt kostnadsfritt, och det finns tillgängliga tider alla dagar i veckan. På så sätt kan du få hjälp om din katt är skadad eller sjuk, utan att behöva ta med katten till en djurklinik. Skulle det behövas kan veterinärerna på FirstVet självklart också remittera din katt till veterinärkliniken.

Flera olika tillval

När du väljer en kattförsäkring från Svedea har du möjlighet att teckna flera tilläggsförsäkringar som ger ett extra skydd om olyckan skulle vara framme. Om du avlar på din katt kan du teckna en avelsförsäkring. Svedea erbjuder också en rehabiliteringsförsäkring som kan ge dig ersättning för rehabiliteringskostnader, samt en livförsäkring som gäller om din katt dör eller behöver avlivas.

Få rabatt på kattförsäkringen

Det kan löna sig att kika närmare på de rabatter som Svedea erbjuder. Ska du teckna en kattförsäkring kan du till exempel få 20% i rabatt om du försäkrar din katt innan den är 16 månader gammal. Du kan också få samlingsrabatt på upp till 20% om du försäkrar flera katter, 5% rabatt vid kastration, 30% rabatt för uppfödare samt 20% rabatt om du arbetar som djursjukvårdspersonal eller veterinär. Har du även en hundförsäkring hos Svedea får du ytterligare 10% i rabatt på försäkringspremien.

Vanliga frågor om Svedea kattförsäkring

Hos Svedea kan du teckna en kattförsäkring från det att katten är sex veckor gammal. Därför är det bäst att ordna försäkringen i samband med att du köper din katt så att den är skyddad redan från första dagen i ditt hem.

Den livförsäkring som man kan lägga till mot en extra kostnad gäller tills katten blir 13 år gammal.

För att din katt ska kunna försäkras mot dolda fel behöver försäkringen tecknas innan katten är fyra månader gammal.

Svedeas livförsäkring samt veterinärvårdsförsäkring för katt gället i Sverige samt under 12 månader i övriga EU-länder och Storbritannien.

Till Svedea Kattförsäkring →
Bilder från webbplats
Svedea Kattförsäkring hemsida
Fördelar
  • Sveriges nöjdaste kunder
  • Fria besök hos FirstVet
  • Ersättning för TR
Allmänt
Möjlig teckna:6 veckor - ingen övre gräns
Rabatter:20 %
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:90 000 kr
Ersättningsminskning:Nej
Karenstid:0 dagar dagar
Självrisker
Lägsta:1 500 kr + 15%
Högsta:4 500 kr + 25%
Period:130 dagar dagar
Livförsäkring
Upphör:13 år år
Sänkning:20% per år från 8 år
Kan tecknas:6 veckor till 5 år
Information om Svedea Kattförsäkring
Företag:Svedea AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:556786-1678
Telefon:08-7900303
Institutnr. hos FI:81999
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2010-07-05
Hämtat från: Finansinspektionen.se (81999)