Petson Kattförsäkring

Petson Kattförsäkring

Petson är en svensk försäkringsförmedlare av djurförsäkringar till katt och hund. Utöver att erbjuda en kattförsäkring med bred täckning så har Petson också tagit fram en prenumerationstjänst på foder som är individuellt anpassat för varje katt. De försäkringstagare som prenumererar på foder får sänkt premie, och dessutom finns det flera andra rabatter tillgängliga som gör kattförsäkringen ännu mer prisvärd.

Till Petson Kattförsäkring →

Teckna en kattförsäkring från Petson

Den kattförsäkring som Petson erbjuder har ett gott skydd i många olika situationer. Samma täckning gäller oavsett vilket maxersättningsbelopp du väljer. Den enda skillnaden är hur hög ersättning du har rätt till per år för veterinärvård. Sedan kan du även välja mellan tre olika tilläggsförsäkringar: avelsförsäkring, livförsäkring och användbarhetsförsäkring.

I kattförsäkringens grundskydd ingår förutom veterinärvård också viss tandvård, vård utomlands, mediciner, rehabilitering, avancerad diagnostik, kejsarsnitt, dolda fel och individuell foderrådgivning.

Petson har ett avtal med Eir Försäkring som är godkända av Finansinspektionen och fungerar som försäkringsgivare för Petson.

Prenumerera på foder och få rabatt

Det unika med Petsons försäkringserbjudande är möjligheten att kombinera det med foderkassar som levereras direkt till dig. I samband med att du tecknar en försäkring får du ett samtal online med någon av Petsons veterinärer. De hjälper dig att ta fram både det foder och den försäkring som passar bäst för just din katts behov, så att den får de bästa förutsättningarna för god hälsa. Just nu får du också tre månaders kostnadsfria foderkassar när du tecknar en försäkring.

Få en uppskattning av din försäkringspremie

På Petsons hemsida kan du på bara några sekunder få en uppskattning av vad din kattförsäkring kan komma att kosta. Svara bara på fyra enkla frågor för att se ett frånpris på försäkringen, och gå sedan vidare genom att klicka på knappen ”Se ditt pris”. Där kan du fylla i mer information om dig och din katt för att få en mer exakt prisuppgift innan du tecknar försäkringen.

Petson låter din egen erfarenhet som djurägare påverka premien mer än hos andra försäkringsförmedlare, vilket kan ge dig sänkt premie om du är uppvuxen med djur, arbetar inom djurvård, tävlar med djur eller är djuruppfödare.

Flockförsäkring för dig med många djur

Om du har mellan fyra och tio djur, oavsett om det är hundar eller katter, kan du teckna Petsons flockförsäkring. Den ger dig en lägre totalkostnad eftersom dina djur delar på maxersättningsbeloppet, där du kan välja mellan 120 000 kronor eller 175 000 kronor per år. Samtidigt får du samma villkor som i Petsons övriga försäkringar, och har även möjlighet att välja tilläggsförsäkringar för alla eller enbart några av djuren i flocken.

Rabatter och erbjudanden

Det finns flera olika möjligheter att få ner försäkringspremien hos Petson. Lanseringsrabatten på 15 % kan användas av alla som just nu tecknar en ny kattförsäkring. Den kan också kombineras med en rabatt på 30 % för alla kattungar innan de är sex månader gamla. Dessutom kan du få en lägre premie om du prenumererar på foderkassar och om du har tidigare erfarenhet av att äga djur.

Vanliga frågor

Om du väljer ett maxersättningsbelopp på 25 000 kronor räcker det till okomplicerade behandlingar och ingrepp, medan ett belopp på 60 000 kronor räcker till mer omfattande behandlingar och ingrepp. Väljer du 120 000 kronor kan du också få avancerade undersökningar, ingrepp och behandlingar utförda, medan 175 000 kronor ger dig det allra mest heltäckande skyddet.

Petson har en självriskperiod på fyra månader, vilket innebär att du betalar den fasta självrisken en gång var fjärde månad oavsett antalet veterinärbesök under perioden.

Pengarna dras via autogiro från ditt bankkonto den 27:e varje månad, och gäller då för nästkommande månad.

Kattförsäkringen som Petson erbjuder kan tecknas från och med att din kattunge är fyra veckor gammal.

Till Petson Kattförsäkring →
Bilder från webbplats
Petson Kattförsäkring hemsida
Fördelar
  • Få 30% rabatt för kattungar under 6 mån
  • Sänkt premie vid foderprenumeration
  • Digital veterinärrådgivning ingår
Allmänt
Möjlig teckna:4 veckor - ingen övre gräns
Dolda fel:Ja
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:175 000 kr
Ersättningsminskning:4 veckor - ingen övre gräns
Karenstid:20 dagar dagar
Medicin:Ja
Självrisker
Lägsta:4 900 kr + 25%
Högsta:900 kr + 15%
Period:4 månader dagar
Livförsäkring
Upphör:12 år år
Sänkning:20% per år from 8 år
Information om Petson Kattförsäkring
Företag:Nostep AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559348-4222
Telefon:08-14 20 00
E-post:Maila
Hemsida:Besök
Institutnr. hos FI:70303
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2023-08-10
Försäkringsgivare:Eir Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (70303)